המדריך השלם של גרו שופ לגידול אספרגוס
גידול אספרגוס הוא מאמץ מתגמל הדורש קצת סבלנות וטיפול ספציפי
הנה כמה שלבים שידריכו אותך בגידול אספרגוס:
בחירת מיקום: בחרו מיקום מנוקז היטב עם חשיפה מלאה לשמש עבור עציץ האספרגוס שלך
האספרגוס מעדיף אדמה פורייה, לכן וודאו שמצע השתילה עשיר בחומרים אורגניים ובעל pH בין 6.0 ל-7.0
הכנת הקרקע: הכן את האדמה לפני השתילה. הסר כל עשב או דשא ושלב קומפוסט או זבל רקוב היטב באדמה כדי לשפר את הפוריות והמבנה שלה.
בחירת צמחים: ישנם שני סוגים עיקריים של אספרגוס: אספרגוס ירוק (הנפוץ ביותר) ואספרגוס סגול. רכשו כתרי אספרגוס בריאים או צמחים צעירים ממשתלה בעלת מוניטין.
שתילה: אספרגוס גדל בדרך כלל מכתרים, שהם מערכות שורשים רדומות. חפור תעלות שעומקן בסביבות 12 עד 18 אינץ’ (30-45 ס”מ) ורוחב 12 עד 24 אינץ’ (30-60 ס”מ). מניחים את הכתרים בתחתית התעלה, מרווחים אותם במרחק של כ30-45 ס”מ זה מזה
ומכסים אותם ב 5-7.5 ס”מ של אדמה
מלאו בהדרגה את התעלה כשהחניתות צצות, מה שמאפשר להן לצמוח מעל האדמה
טיפול ותחזוקה: שמרו על ערוגת האספרגוס נקייה מעשבים על ידי הסרה קבועה של צמחים מתחרים
מומלץ להניח שכבת חיפוי כדי לשמור על לחות ולדכא צמיחת עשבים
השקו את הצמחים עמוק אך לעתים רחוקות, תוך מתן כ 2.5 ס”מ של מים בשבוע במהלך עונת הגידול
קציר: בדרך כלל בשנה הראשונה לא נקטוף את האספרגוס כדי לאפשר לצמחים לבסס את מערכת השורשים שלהם
בשנה השנייה, ניתן להתחיל לקצור חניתות כשהן מגיעות לגובה של 15-20 ס”מ
השתמשו בסכין חדה או בכלי קצירת אספרגוס כדי לחתוך את החניתות ממש מתחת לפני האדמה
הקטיף נמשך בדרך כלל כמה שבועות באביב, ולאחר מכן מאפשר לחניתות הנותרות לגדול לשרכים עלים, המסייעים לחדש את האנרגיה בשורשים לקראת הקציר של השנה הבאה
טיפול בחורף: בסוף הסתיו, לאחר שהעלווה השחמה, חתכו אותה חזרה לכמה סנטימטרים מעל פני האדמה
פזרו שכבה של חיפוי על האדמה כדי להגן על הכתרים מטמפרטורות קפואות
על ידי ביצוע שלבים אלה ומתן טיפול נאות, תוכלו ליהנות מקציר שופע של אספרגוס למשך שנים רבות
זכור כי אספרגוס הוא גידול רב שנתי, ועם תחזוקה נכונה, הצמחים שלך יכולים להמשיך לייצר חניתות עד 15 שנים או יותר
אם יש לכם שאלות נוספות אתם מוזמנים לפנות אלינו