מה תורמות חומצות אמינו לצמחים ? 

 

איך נוסיף חומצות אמינו לצמחים כדי להגדיל את תוצאות הגידול

ענף החקלאות הוא עסק מאוד אינטנסיבי ומחויב בשיפור האיכות והתשואה להגברת הרווחיות

של מגדלי הצמחים

המגדלים מנסים ומתאמצים לשפר את כמות היבולים ומשתמשים בכל טכנולוגיה, בדשנים ובחומרי הדברה לקבלת תוצאות היבול הטובות ביותר.

כיום ישנה תנופה בשימוש בהשבחות גנטיות של צמחים והיבטים ביוכימיים של צמחים, כדי להשיג את המטרה של המגדלים.

כל צמח כמו כל אורגניזם זקוק לרכיבים מסוימים לצמיחה מעבר לאדמה, שמש, מים ואוויר.

המרכיב הבסיסי של תאי חיים הוא חלבונים, יחד עם אבני הבניה, חומצות אמינו

חלבונים נוצרים על ידי רצף של חומצות אמינו.

הצמחים מסנתזים חומצות אמינו מאלמנטים ראשוניים, הפחמן והחמצן מגיעים מהאוויר

את המימן משיגים הצמחים מהמים שבאדמה ומייצרים תרכובות פחמן בתהליך הפוטוסינתזה ומשלבים אותם עם חנקן שמקורו באדמה התהליך מוביל לייצור של חומצות אמינו.

חומצות אמינו נוצרות במסלולים מטבוליים היקפיים

ויעילות לשימוש הצמח אך ורק כאשר הן בצורת  L

דרישות הצמחים לחומצת אמינו ותכונותיהם המעולות ידועות היטב בקרב מגדלים כמגבירות איכות ותשואה כוללת של היבול

השימוש של חומצות אמינו בדישון עלוותי מתבסס על הצורך של הצמחים בחומצות אמינו בשלבי גידול קריטיים,

קליטת חומצות האמינו בדישון עלוותי דרך הפיוניות של העלה מושפעת  מרמות הלחות והטמפרטורה בסביבת העלים.

חומצות אמינו הן מרכיבי יסוד בתהליך סינתזת חלבון בצמח.

כ -20  חומצות אמינו חשובות מעורבות בתהליך של כל פונקציה.

מחקרים הוכיחו כי חומצות אמינו יכולות להשפיע על הפעילויות הפיזיולוגיות של הצמח במישרין או בעקיפין

נוכחות של חומצות אמינו במצע הגידול של הצמח משפרות את מבנה מצע הגידול באזור השורשים  ועוזרות בהטמעה של האלמנטים החשובים לבניית תאי הצמח

דישון עלוותי באמצעות חלבון הידרוליזט אשר ידוע בתור חומצות אמינו נוזליות מספק אבני בניין מוכנות ונגישות לצרכי הצמח באופן מיידי.

השפעות של חומצות אמינו על הצמח:

  1. יצור החלבונים בצמח
  2. עמידות ללחץ
  3. האצת תהליך הפוטוסינתזה
  4. ייעול פעילות הפיוניות בעלה
  5. שיפור אפקט הכילאט
  6. שיפור האבקה והיווצרות הפרי
  7. שיפור פוריות הקרקע

 

ייצור חלבונים בצמח

לחלבונים בצמח יש תפקוד מבני, תפקוד מטבולי (אנזימים), תפקידי הובלה ואחסנת חומצות אמינו במאגרי הצמח.

אך ורק חומצות אמינו בצורת L מסוגלות להיטמע בצמח, חומצות אמינו בצורת D אינן נקלטות במיקוד האנזמתי ולכן אינן מסייעות בתהליך ייצור החלבונים.

 

עמידות ללחץ – stress

לחץ בצמחים שנגרם כתוצאה מטמפרטורות גבוהות, לחות נמוכה, כפור, מזיקים, השקיית יתר או דישון יתר יגרמו ברוב המקרים להאטה בצמיחה והתפתחות הצמחים ולבסוף יפגעו ביבול הסופי.

הוספה של חומצות אמינו לפני במהלך ובסיום מצבי לחץ משפרת באופן ישיר תהליכים פיזיולוגיים הקשורים במניעה ובהתאוששות של הצמחים ממצבי לחץ.

 

האצת תהליך הפוטוסינתזה

צמחים מייצרים סוכרים בתהליך הפוטוסינתזה, רמות פוטוסינתזה נמוכות יובילו להאטה בצמיחה ובמקרים חמורים גם למות הצמחים.

כלורופיל הינה המולקולה שאחראית על קליטת אנרגיית האור בצמח.

חומצות אמינו מסוג גליצין וחומצה גלוטומית הינם מרכיבים מטבוליסטיים חשובים בתהליך ייצור הפרח, הפרי, הרקמות וייצור הכלורופיל בצמחים.

חומצות האמינו הללו מגבירות את ריכוזי הכלורופיל ומאיצות את תהליך הפוטוסינתזה מה שמוביל לצמחים ירוקים ומשגשגים

 

ייעול פעולת הפיוניות בעלוות הצמח

הפיוניות הינן יחידות סולריות שאחראיות על ספיגת מיקרו ומאקרו אלמנטים כמו גם על ספיגת גזים בצמח.

היפתחות הפיוניות מושפעת גם ממרכיבים חיצוניים כמו: אור, לחות, טמפרטורה, ריכוזי מלחים.

וגם מתהליכים פנימיים משינויים בריכוזי חומצות אמינו וחומצה אבציסית.

הפיוניות נסגרות כאשר רמות האור והלחות נמוכות ואילו רמות המלחים והטמפרטורות גבוהות.

כאשר הפיוניות סגורות תהליך הדיות והפוטוסינתזה מואט (קליטה נמוכה של מאקרו ומיקרו אלמנטים)  תהליך הדיות מואץ (הרס סוכרים)  במקרה כזה חילוף החומרים בצמח הוא שלילי

מצב שיוביל להאטה בצמיחה.

חומצת אמינו מסוג  L-Glutamic  פועלת להגנת הציטופלסמה של התא האוסמוטי ולכן תשמור על הפיוניות פתוחות.

 

 

שיפור אפקט הכילאט – Chelating Effect

יש לחומצות אמינו השפעה על הכילאט (צבת) של מיקרו אלמנטים. כאשר חומצות אמינו מיושמות יחד עם יסודות אלה, הן מקלות את הקליטה והתחבורה של חומרים מזינים בתוך הצמח

השפעה זו נובעת מאפקט הכילאט המשפרת את חדירות קרום התא

חומצות האמינו גליצין וחומצה גלוטמית ידועות כמגבירות אפקט הכילאט ביעילות רבה.

 

חומצות אמינו ופוטוסינתזה

לחומצות אמינו יש תפקיד חשוב בהמרצת ותפעול הורמוני צמיחה וחומרי גדילה

חומצת האמינו – L – Methionine  ממריץ יצור של אתילן ומאיצי צמיחה כמו

Espermine ו- Espermidine  אשר מיוצרות מ 5  AdenosylMethionine

חומצת אמינו טריפטופן – (L-Tryptophan) מאיצה את יצור האוקסינים בצמח

חומצת אמינו ארגינין – (L-Arginine) מאיצה את יצור ההורמונים המשמשים בצמח

לפריחה והנצה

 

חומצות אמינו לשיפור האבקה והיווצרות הפרי

האבקה בצמחים הינה תהליך של מסירת האבקנים אל אברי הרבייה בפרח.

חומצת אמינו פרולין –  L-Proline עוזרת לחיזוק פוריות האבקנים

חומצות האמינו

גלוטמיק  (L-Glutamic)

מתיונין –  (L-Methioninen)

ליסין – (L-Lysine)

הינן חומצות אמינו חיוניות לקליטת האבקה בכך שהן מגבירות את התבקעות האבקנים ומאריכות את צינור האבקן

 

חומצות אמינו לשיפור פוריות האדמה

האיזון במצע הגידול מורכב מפעילויות בקטריאליות שאחראיות על מינרליזציה של חומר אורגני ליצירת האלמנטים והמיקרו אלמנטים הנחוצים לצמח וגם על שמירת מבנה אדמה חיוני לאיזור השורשים.

חומצת האמינו מתיונין – (L-methionine) תומכת בצמיחה ושומרת על מבנה התא של מיקרובים חיוניים לשמירה על האיזון

 

כללי

חומצת אמינו

גלוטומית – (L-Glutamic Acid)  ואספרטית (L-Aspartic)

תורמות לייצור של שאר חומצות האמינו

חומצת האמינו

פרולין – (L-Proline) והידרוקסי פרולין (Hydroxy Proline)

תורמות בעיקר לאיזון תשלובות ומחזקות את מבנה התא בצמח ככה שיהיה עמיד

יותר למצבי אקלים קיצוניים.

חומצות האמינו

אלנין -(L-Alanine)    ולין – (L-Valine) , לאוצין (L-Leucine)

משפרות את איכות הפירות

חומצות האמינו

היסטידין – (L-Histidine) – אחראי על הבשלת הפרחים והפירות בצמחים

 

כיום יותר מתמיד קל להשיג חומצות אמינו להגברת היבול בגידול צמחים

להלן מספר מוצרי חומצות אמינו לצמחים

 

 

המוצר – AIO GROW או AIO BLOOM  

היצרן Aga Old Organics  ארה”ב

מכיל קוקטיל המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לצמחים ומתאים לדישון עלוותי או להשקיה

מעולה לגידול של צמחי מרפא צמחי תבלין פירות ירקות ואפילו לצמחי נוי במינונים נמוכים

 

 

 

 

 

 

 

 

גוני גרין